'Het is klaar met Cillessen: mooie carrière, maar nu is het einde oefening'

'Het is klaar met Cillessen: mooie carrière, maar nu is het einde oefening'

29 mei - 06:42
23

Aad de Mos adviseert bondscoach Ronald Koeman om Jasper Cillessen maandag niét op te nemen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. Het is 'einde oefening' voor de doelman van de NEC, stelt De Mos.

Cillessen verdedigde in de laatste interlandperiode het Oranje-doel tegen Frankrijk (4-0 verlies) en Gibralter (3-0 winst). Als het aan De Mos ligt, waren dat zijn laatste twee optredens. "Cillessen is klaar", zegt de oud-trainer bij ESPN. "We moeten reëel zijn: het is einde oefening."

De 34-jarige Cillessen is volgens De Mos ingehaald door Justin Bijlow (Feyenoord), Andries Noppert (sc Heerenveen) en Bart Verbruggen (Anderlecht). "En eventueel Mark Flekken. Daarna komt Cillessen pas. Hij heeft alles bereikt en is alleen maar slechter gaan keepen. Hij heeft een mooie carrière gehad. Nu komt er een nieuwe generatie aan."

Vorig jaar keerde Cillessen, oud-keeper van Ajax, FC Barcelona en Valencia, terug naar NEC, waar hij vrijwel alles speelde. In de laatste speelronde van het seizoen stond hij zijn plek af aan de vertrekkende Mattijs Branderhorst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s