'Dramatische' Álvarez zakt door ondergrens: 'Hopelijk keek Dortmund niet'

'Dramatische' Álvarez zakt door ondergrens: 'Hopelijk keek Dortmund niet'

29 mei - 07:50
47

Edson Álvarez is in zijn - vermoedelijk - laatste wedstrijd voor Ajax door de ondergrens gezakt. Dat concluderen Pierre van Hooijdonk, Karim El Ahmadi en Kenneth Perez. De Mexicaan stond tegen FC Twente (3-1 verlies) aan de basis van twee tegengoals.

Ajax ging in Enschede rusten met een voorsprong, maar zakte in de tweede helft door het ijs. Álvarez spande de kroon met een negatieve hoofdrol bij de goals van Manfred Ugalde en Julio Pleguezuelo. "Onvoorstelbaar", verbaast Van Hooijdonk zich bij Studio Voetbal.

"Álvarez stond onder stroom", vervolgt de oud-spits, die niet het idee kreeg dat Ajax móést winnen om nog kans te maken op plek twee. "Rulli was een brok onrust. En Twente was superagressief. Het was superslordig van Ajax. En weer dik en dik verdiend verloren."

El Ahmadi zag bij ESPN dat Álvarez 'niet lekker in de wedstrijd zat'. "We hebben Álvarez vaak bewierookt. Hij was een van de beste spelers van Ajax dit seizoen, vooral zonder bal, maar nu was hij dramatisch." Kenneth Perez sluit zich daarbij aan. "Het is niet te hopen dat Borussia Dortmund voor hem op de tribune zat."

De kans is groot dat Álvarez niet al te lang meer speler van Ajax is. Dortmund trekt aan de Mexicaan, die dolgraag een stap wil maken. Het is de bedoeling dat hij dertig tot veertig miljoen euro oplevert.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s