NEC en Vitesse willen Cambuur-steunpilaar: 'Ik zou kunnen vertrekken, ja'

NEC en Vitesse willen Cambuur-steunpilaar: 'Ik zou kunnen vertrekken, ja'

29-05-2023 10:36 Laatste update: 10:54
59

De kans is groot dat Alex Bangura zijn laatste wedstrijd voor SC Cambuur heeft gespeeld. De 23-jarige linksback staat in de concrete belangstelling van NEC, maar ook Vitesse zit op het vinkentouw. Dat wordt gemeld in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur.

De Gelderse clubs zien hun kans schoon nu Cambuur is gedegradeerd uit de Eredivisie. Bangura ligt nog wel tot medio 2024 vast, waardoor de Leeuwarders recht hebben op een transfersom. Hij staat zelf open voor een nieuw avontuur. "De club weet hoe ik erover denk. Dat is niks nieuws", reageert de verdediger, die vóór de doorbraak van Quilindschy Hartman nog werd begeerd door Feyenoord, voor de camera van ESPN.

Mocht een mooie club zich aandienen, dan staat Bangura open voor een stap. "Dan zou ik kunnen vertrekken, ja", beaamt hij. NEC zoekt een opvolger voor Souffian El Karouani, die transfervrij naar FC Utrecht vertrekt. Bij Vitesse is Maximilian Wittek nu nog de linksachter, maar hij heeft de wens om nog eens in de Bundesliga te spelen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!