'City klaar om afscheid te nemen van verdediger, Arsenal en Barça willen toeslaan'

'City klaar om afscheid te nemen van verdediger, Arsenal en Barça willen toeslaan'

29-05-2023 14:58 Laatste update: 16:57
10

Manchester City ziet João Cancelo deze zomer terugkeren, maar wil de verdediger in de verkoop doen. Bayern München zal de koopoptie van zeventig miljoen euro niet lichten en de clubs staan al in de rij, meent transferexpert Fabrizio Romano. 

Cancelo stond de laatste jaren bekend als absolute wereldtop, maar de rechtsback kwam aan steeds minder speeltijd toe bij The Citizens. De Portugees zou zich hierom kwaad hebben gemaakt, waarop Pep Guardiola toestemming gaf voor een vertrek. Cancelo sloot in de winter aan bij Bayern München en speelde vijftien wedstrijden in de Bundesliga.

In München wordt de koopoptie niet gelicht, weet Romano. De Portugees ligt tot 2027 vast in het Etihad Stadium, maar zou voldoende interesse genieten. Onder meer Arsenal en FC Barcelona hopen toe te slaan. Laatstgenoemde moet wel hopen dat de Financial Fair Play-regels de komende zomer zullen meewerken. 

De rechtsback doorliep de jeugdopleiding bij Benfica en zette vervolgens in korte tijd grote stappen. Na uitleenbeurten aan Valencia en Internazionale belandde de speler in 2018 bij Juventus, dat veertig miljoen euro neerlegde. In 2019 vertrok Cancelo naar City voor 65 miljoen euro.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!