Milner doet beklag over druk speelschema: 'Hoe lang kan dit nog zo doorgaan?'

Milner doet beklag over druk speelschema: 'Hoe lang kan dit nog zo doorgaan?'

29 mei - 18:22 Laatste update: 18:30
48

James Milner heeft zijn beklag gedaan over het drukke speelschema. Volgens de middenvelder, die onlangs zijn laatste wedstrijd namens Liverpool op Anfield speelde, wordt de kalender tot het maximum volgepland en daar is hij niet over te spreken.

"Voetbal gaat nu heel het jaar door. Je kijkt naar andere atleten, die zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen of een EK, dat komt maar eens in de twee of vier jaar. Je kan niet altijd pieken, ongeacht hoe je met je lichaam omgaat. Er zijn altijd tijden dat het fysiek minder is. Wie daar het best mee omgaat, wint uiteindelijk de titel of andere prijzen", aldus Milner in gesprek met Daily Mail.

De 37-jarige voormalig international van Engeland vervolgt: "Er wordt weleens overheen gekeken dat het voetbal nu heel het jaar doorgaat. Voor wie nog interlands speelt, is het helemaal belachelijk. In de zomer hebben zij geen vrij maar internationale toernooien, dat is het moeilijkste onderdeel. Ik denk dat de werklading een onredelijke vraag is voor de topspelers. Zeker één keer in de twee jaar zou er geen toernooi moeten zijn en zouden zij de hele zomer vrij moeten hebben. Hoe lang kan dit nog zo doorgaan? De intensiteit, het aantal wedstrijden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s