Clasie geniet van kampioenschap Feyenoord: 'Dat is echt geweldig'

Clasie geniet van kampioenschap Feyenoord: 'Dat is echt geweldig'

29-05-2023 19:19
48

Jordy Clasie kon naar eigen zeggen genieten van de landstitel van Feyenoord. De middenvelder van AZ doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdamse club en speelde bijna tweehonderd duels in het Feyenoord-shirt.

"Ze hebben daar bijna niet verloren en een fantastisch seizoen gehad. Met Orkun Kökçü ben ik vaak van Haarlem naar Rotterdam gereden. Als je ziet wat een geweldige ontwikkeling hij heeft meegemaakt... en dan heb ik het niet alleen over het sportieve. Ook mentaal. Dat is echt geweldig", aldus Clasie in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De aanvoerder van de club uit Alkmaar kijkt daarnaast terug op een seizoen met 'veel ups en downs'. Clasie is dan ook kritisch. "Willen we echt doorgroeien hier bij AZ dan moeten we echt stabieler worden. Dat is iets dat we moeten meenemen naar volgend seizoen. Je hebt in een seizoen altijd moeilijke momenten, die moet je zo goed mogelijk doorkomen. Nu heerst er het gevoel dat er toch iets meer in had gezeten."

Toch voelt Clasie zich op zijn plek in Alkmaar. Hij groeide in zijn rol als aanvoerder en excelleerde in onder meer de belangrijke duels met NEC, West Ham United en Ajax. "Het elftal speelt ook precies op de manier waarop ik het liefste speel. Met durf en lef en backs die eroverheen gaan. De jeugdspelers die hier doorbreken krijgen al van jongs af aan mee hoe ze moeten voetballen en dat merk je aan alles. Maar ik had ook zo graag iets tastbaars willen halen. En dat blijft dan toch het meeste hangen aan zo’n einde van het seizoen. Dan denk je niet aan al het moois of bijvoorbeeld zo’n individuele prijs als dit, maar aan de prijzen die je bent misgelopen."