FC Barcelona neemt afscheid van Jordi Cruijff: 'Een grote eer'

FC Barcelona neemt afscheid van Jordi Cruijff: 'Een grote eer'

29-05-2023 20:32 Laatste update: 20:49
17

FC Barcelona heeft afscheid genomen van Jordi Cruijff, die zijn functie als sportief directeur komende zomer neerlegt. Na het laatste thuisduel met Real Mallorca werden Jordi Alba en Sergio Busquets eveneens uitgezwaaid. 

Directeur voetbal Mateu Alemany nam een momentje om Cruijff te bedanken voor zijn bijdrage bij de Catalaanse topclub in de afgelopen jaren. "Vandaag is ook de laatste dag van Jordi Cruijff", aldus Alemany op de persconferentie na de wedstrijd. 'Het is een buitengewoon persoon. Het was een grote eer om met hem samen te werken. Hij heeft de club veel gegeven.'

Er wordt ook tijdelijk afscheid genomen van Camp Nou. Het stadion wordt de komende periode gerenoveerd. Ondertussen speelt Barcelona in het Olympisch stadion. "Het is een speciale en feestelijke dag. Omdat we vieren dat we eerste zijn geworden, maar ook omdat we anderhalf jaar het stadion uit moeten. Een dag vol herinneringen en emoties dus", aldus Alemany.

Cruijff trad in de zomer van 2021 in dienst als technisch adviseur. Hij had sindsdien een belangrijke rol in het aan- en verkoopbeleid van de topclub. Een jaar later werd de voormalig middenvelder sportief directeur.