Verbazing om niet selecteren Frimpong bij Oranje: 'Je sluit hem heel erg buiten'

Verbazing om niet selecteren Frimpong bij Oranje: 'Je sluit hem heel erg buiten'

29-05-2023 22:12
88

Kenneth Perez, Maarten Wijffels en Arno Vermeulen zijn het collectief oneens met het niet selecteren van Jeremie Frimpong bij Oranje. De verdediger speelt alles in de Bundesliga, maar werd niet meegenomen door Ronald Koeman richting de Nations League-eindronde.

Koeman legde eerder al uit waarom hij Frimpong niet direct ziet zitten. "Hij vindt hem verdedigend gewoon niet goed genoeg", herhaalt Wijffels de woorden van de bondscoach bij Voetbalpraat. "Koeman speelt altijd met vier verdedigers dus in zijn ogen is hij daar minder goed in."

Vermeulen vindt die reden niet genoeg. "Je kan het hem toch een keer laten proberen, hij sluit hem nu heel erg buiten. Om hem nou helemaal niet mee te nemen vind ik ook wel rigide."

Perez ziet ook wel een rol als hangende rechtsbuiten voor Frimpong. "Tegen hele sterke tegenstander is er niks mis met een rechtsbuiten die het middenveld versterkt. Als hij naar de Premier League gaat, dan gaat hij waarschijnlijk voor Engeland kiezen om zijn interlands te spelen. Ghana is natuurlijk ook nog een optie."