Twijfels over Heitinga als coach: 'Goede Ajacied maakt je nog geen goede trainer'

Twijfels over Heitinga als coach: 'Goede Ajacied maakt je nog geen goede trainer'

29-05-2023 23:46
86

Marco van Basten denkt niet dat John Heitinga de juiste trainer is voor Ajax op dit moment. Dat laat de oud-coach van de Amsterdammers weten bij Rondo. Volgens Van Basten is een ervaren trainer de juiste keuze in deze situatie.

"Het wordt tijd dat ze een keer gaan beslissen", vindt Van Basten. "Ze hebben nu al zo vaak achter elkaar de verkeerde keuze gemaakt. In mijn idee vind ik dat ze een nieuwe trainer moeten halen. Iemand die meer ervaren is. Heitinga is misschien een goede Ajacied, maar dat betekent nog niet dat je een goede trainer bent. Ik zou eerder gaan voor die ervaring."

Volgens Van Basten speelt vooral de situatie waar Ajax in zit mee bij die beslissing. "Je komt nu in een hele moeilijke periode, waarin er veel jongens vervangen moeten worden. Dan moet je wel een ervaren jongen hebben. Ik vind ook niet dat Heitinga beschadigd is. Hij had een zwak team dat hij heeft moeten leiden. Daar was niet veel meer van te bakken. Een hele zwakke selectie heeft Ajax nu. Die achterhoede was om te huilen."