Kieft en Sneijder laken Ajax-trio: 'Het is lachwekkend, waar is hij mee bezig?'

Kieft en Sneijder laken Ajax-trio: 'Het is lachwekkend, waar is hij mee bezig?'

30-05-2023 07:45
47

Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Devyne Rensch krijgen het ervan langs bij Veronica Offside. Wim Kieft en Wesley Sneijder is uiterst kritisch op het Ajax-trio na de nederlaag van de Amsterdammers tegen FC Twente (3-1).

"Heb je die Álvarez gezien? Het is lachwekkend", stelt Kieft. De Mexicaan leed veelvuldig balverlies en leidde vlak na rust de 2-1 van Twente in. Daar ging balverlies van Taylor aan vooraf. "Die gaat achterlijk lopen dribbelen en geeft een ziekenhuisbal naar de zijkant. Daarmee geef je meteen voer aan de tegenstander", aldus Sneijder. 

"Je nodigt ze uit om met z'n allen te komen en dat gebeurde ook. Het ging vrij rap. Je kunt Heitinga niet afrekenen op die vijf minuten", doelt de Oranje-recordinternational op de 2-1 en 3-1 direct na rust. "Heitinga heeft niet tegen Taylor gezegd dat hij na de aftrap lekker moet gaan dribbelen." 

Bij de beslissende 3-1 kreeg Vaclav Cerny alle tijd en ruimte. Heitinga zag het vanaf de kant met lede ogen aan. "Hier snap ik die blik van Heitinga wel. Die kan Rensch op dat moment wel wurgen", stelt Sneijder. "Waar is hij mee bezig? Hij laat de bal lekker stuiteren en zet geen druk."