Ten Hag kan United-exit nog niet bevestigen: 'Beslissing die hij moet nemen'

Ten Hag kan United-exit nog niet bevestigen: 'Beslissing die hij moet nemen'

30-05-2023 09:02
34

Erik ten Hag begrijpt dat Harry Maguire niet blij is met zijn rol bij Manchester United. De dertigjarige aanvoerder komt weinig in de plannen van de Nederlandse manager voor en gaat mogelijk vertrekken.

Maguire, die nog altijd te boek staat als de duurste verdediger aller tijden, moet het onder Ten Hag met een reserverol doen. "Maar hij heeft concurrentie van Raphaël Varane, die fantastisch is", zegt Ten Hag tegen The Times. Toch is de manager tevreden over de Engelsman. "Niemand zou blij zijn met deze situatie en dat geldt ook voor Harry. Maar hij traint altijd op topniveau, met honderd procent inzet, dus hij gaat goed met de situatie om."

"Op die manier en als aanvoerder van het team is hij toch belangrijk voor de ploeg", benadrukt Ten Hag, die zijn kaken op elkaar houdt als een eventueel vertrek aan de orde komt. "Laten we zeggen dat ik blij ben dat hij hier is en dat hij zijn werk deed toen we hem nodig hadden. Maar het is ook een beslissing die hij zal moeten nemen."

Maguire speelt sinds de zomer van 2019 voor United. In zijn eerste drie jaar was hij een vaste waarde. Onder Ten Hag kwam hij dit seizoen tot zestien Premier League-optredens, waarvan acht als basisspeler.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!