Feyenoord maakt financieel 'flinke stap': 'Begroting boven honderd miljoen'

Feyenoord maakt financieel 'flinke stap': 'Begroting boven honderd miljoen'

30-05-2023 09:17
174

Dennis te Kloese, algemeen directeur van Feyenoord, stelt dat de Stadionclub financieel een 'flinke stap' gaat maken. De bestuurder onthult de plannen van de Rotterdammers voor komende zomer.

Financieel levert de landstitel Feyenoord veel op. "We gaan een flinke stap maken. Voor het eerst zal de begroting boven de honderd miljoen uitkomen. Het budget voor spelers stijgt naar zo'n 23 miljoen", zegt Te Kloese tegen Voetbal International. "Maar dat betekent niet dat we ons beleid nu kunnen loslaten. We blijven bouwen en goed nadenken over welke stappen we moeten zetten."

Te Kloese benadrukt dat Feyenoord blijft investeren in de eigen jeugdopleiding. Tegelijk moet het elftal 'Champions League-proof' worden. "We spelen volgend jaar 34 wedstrijden in de competitie, om de KNVB-beker hopen we ook lang mee te doen en we gaan sowieso zes keer Champions League spelen", legt hij uit. "Onze spelers krijgen het dus druk. Is het dan verantwoord een jonge speler een seizoen lang alles te laten spelen? Niet iedereen kan dat aan. We zullen ons dus kwalitatief, maar ook kwantitatief moeten versterken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!