'Groot nieuws uit Amsterdam: Van der Sar stopt als algemeen directeur Ajax'

'Groot nieuws uit Amsterdam: Van der Sar stopt als algemeen directeur Ajax'

30-05-2023 09:28 Laatste update: 09:37
308

Edwin van der Sar stopt bij Ajax, meldt De Telegraaf. De algemeen directeur ziet aan het eind van een mislukt seizoen geen toekomst meer bij de Amsterdamse topclub.

Van der Sar houdt de eer aan zichzelf en stapt zelf op, klinkt het. Sinds het vertrek van Marc Overmars als directeur voetbalzaken, begin 2022, ligt Van der Sar onder vuur bij Ajax. De dramatisch verlopen transferzomer, in combinatie met de derde plaats in de Eredivisie, wordt de 52-jarige voormalig keeper zwaar aangerekend. 

Naar verluidt dacht Van der Sar al langer aan stoppen, al wilde hij de onrust niet vergroten in een periode waarin Ajax nog streed voor de tweede plaats en dus voorrondes van de Champions League. Na de nederlaag bij FC Twente (3-1) heeft Van der Sar de knoop doorgehakt en besloten op te stappen.

'Het voortdurend de Kop van Jut zijn, viel Van der Sar steeds zwaarder', klinkt het. Uit zijn directe omgeving kreeg hij al vaker het advies om op te stappen. 'Vooral ook, omdat hij sinds de door zijn strot geduwde komst van chief sports officer Maurits Hendriks steeds minder te vertellen kreeg en aan alles merkte dat de hockeyer op zijn baan aasde.'

Van der Sar bekleedde de functie van algemeen directeur sinds 2016. In zijn beginperiode vormde hij een sterke drie-eenheid met Overmars en Erik ten Hag. Na geweldige Europese seizoenen werd er voor honderden miljoenen euro's verdiend. Het vertrek van Overmars deed veel instorten. Afgelopen zomer werd er, zonder technisch directeur, meer dan honderd miljoen euro uitgegeven aan versterkingen. De meeste nieuwelingen konden hun verwachtingen niet inlossen.