'Verdediger wil Bayern München verlaten, Barcelona ligt op de loer'

'Verdediger wil Bayern München verlaten, Barcelona ligt op de loer'

30-05-2023 11:28 Laatste update: 12:13
19

Benjamin Pavard ziet zichzelf niet veel langer bij Bayern München voetballen. De verdediger wil het hoofdstuk bij Der Rekordmeister afsluiten en heeft de club al geïnformeerd over zijn besluit. 

Volgens de Duitse tak van Sky en BILD is Pavard, die tot 2024 bij Bayern vastligt, niet geïnteresseerd in een contractverlenging. De Fransman hoopt zelfs de komende zomer al te vertrekken. Onder meer FC Barcelona zou willen toeslaan. In april kwam het gerucht al naar buiten dat Manchester United geïnteresseerd is. De 27-jarige Pavard speelde dit seizoen dertig wedstrijden in de Bundesliga en kwam tot vier goals en één assist.

De verdediger doorliep de jeugdopleiding bij Lille OSC en vertrok in 2016 naar VfB Stuttgart. Pavard beleefde een sterk WK in 2018 met Frankrijk en werd het seizoen daarop overgenomen door Bayern. De Duitse topclub betaalde destijds 35 miljoen euro aan Stuttgart. De rechtsback stagneerde vervolgens enigszins en gaf later toe aan een depressie te hebben geleden tijdens de coronapandemie.