'Fraaie transfer lonkt voor Pavlidis: Portugese topclub wil AZ-spits strikken'

'Fraaie transfer lonkt voor Pavlidis: Portugese topclub wil AZ-spits strikken'

30-05-2023 11:54 Laatste update: 31-05-2023 21:21
96

Vangelis Pavlidis speelt volgend seizoen wellicht in Portugal. Het Griekse Sport24 meldt dat de Griekse aanvaller van AZ op de radar is verschenen bij Benfica.

Het Italiaanse Salernitana deed naar verluidt eerder al een bod van zo'n tien miljoen euro, maar AZ vindt dit een te laag bedrag. Volgens het Griekse medium is Benfica bereid om meer te betalen dan de club uit de Serie A. Pavlidis zou volgend seizoen in het shirt van de nieuwe kampioen van Portugal moeten spelen. 

De 25-jarige Pavlidis maakte dit seizoen veel indruk in de Eredivisie. De Griek stond in september en oktober aan de kant met een enkelblessure, maar wist alsnog twaalf keer te scoren en acht assists te verlenen voor de Alkmaarders. Benfica is ook nadrukkelijk in de markt voor Milos Kerkez.

Tussen 2013 en 2016 speelde Pavlidis vier wedstrijden in het eerste elftal van VfL Bochum, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Daarna werd de aanvaller verhuurd aan het tweede elftal van Borussia Dortmund en de hoofdmacht van Willem II, waaraan hij uiteindelijk werd verkocht. Sinds 2021 speelt Pavlidis bij AZ.