'Bellingham staat voor onvermijdelijke operatie in aanloop naar droomtransfer'

'Bellingham staat voor onvermijdelijke operatie in aanloop naar droomtransfer'

30-05-2023 11:48 Laatste update: 12:16
5

Jude Bellingham heeft nog altijd last van een slepende knieblessure en moet wellicht onder het mes. De negentienjarige middenvelder mist bij een dergelijke operatie de kwalificatiewedstrijden die Engeland in juni speelt richting het EK. 

Engeland speelt medio juni tegen Malta en Noord-Macedonië en kan wellicht niet over Bellingham beschikken. Volgens The Daily Mail is nog niet bevestigd dat een operatie noodzakelijk is, maar kan Bellingham ervoor kiezen om het probleem zo definitief op te lossen. De Engelsman loopt de laatste maanden met een knieband en zat zaterdag in het kampioensduel met FSV Mainz 05 nog op de bank.

Bellingham staat op het punt een megatransfer naar Real Madrid af te ronden en het is de vraag wat de speler zelf besluit over zijn operatie. Zowel bij Dortmund als bij de nationale ploeg van Engeland wordt met het idee gespeeld om Bellingham rust te geven tijdens de kwalificatieduels, waarin Engeland het niet tegen de sterkste tegenstanders opneemt. Real zou al in een vergevorderd stadium zitten met Dortmund om Bellingham over te nemen. De speler moet rond de 100 miljoen euro kosten.