Liverpool pikt nieuwe sportief directeur op: 'Schat aan kennis en ervaring'

Liverpool pikt nieuwe sportief directeur op: 'Schat aan kennis en ervaring'

30-05-2023 12:42
16

Jorg Schmadtke is door Liverpool aangesteld als nieuwe sportief directeur. Hij vertrok begin dit jaar bij VfL Wolfsburg, waar hij vier jaar werkzaam was.

Schmadtke vervangt Julian Ward, die aanvankelijk de nieuwe technisch directeur van Ajax kon gaan worden. Zijn komst ketste uiteindelijk af. Per 1 juni neemt Schmadtke de taken over van Ward, onder voorbehoud dat de werkvergunning op tijd rond komt. 

Mike Gordon, de president van de Fenway Sports Group en eigenaar van Liverpool FC, is blij met de komst van de nieuwe sportief directeur. "Ik wil Jorg graag welkom heten bij Liverpool, in de wetenschap dat hij een schat aan kennis en ervaring zal brengen in een rol waar die kwaliteiten heel belangrijk zijn. Hij zal samenwerken met onze afdeling voetbalactiviteiten om ondersteuning te blijven bieden aan Jürgen Klopp", zegt hij op de clubsite.

"Tegelijkertijd nemen we afscheid van Julian Ward, die ons met al zijn ijver, vastberadenheid en energie heeft gediend in diverse functies. We wensen Julian en zijn gezin het allerbeste voor de toekomst en bedanken hem voor alles wat hij in de laatste elf jaar heeft gedaan voor Liverpool." Liverpool was dit seizoen enigszins teleurstellend in de Premier LeagueThe Reds begonnen desastreus aan de competitie, maar pakten uiteindelijk de vijfde plek.