Sneijder adviseert Simons: 'Geen één Barça- of Real-speler die dat weet'

Sneijder adviseert Simons: 'Geen één Barça- of Real-speler die dat weet'

30-05-2023 14:40
98

Wesley Sneijder roept Xavi Simons met klem op om bij PSV te blijven. De recordinternational van Oranje denkt dat de twintigjarige spelmaker nog een aantal Eredivisie-seizoenen nodig heeft om een vaste waarde in de absolute top te worden.

Mogelijk vertrekt Simons na één seizoen alweer bij PSV. "Ik zou het heel gek vinden", stelt Sneijder bij Veronica Offside. "Maar dat is een beetje het moderne voetbal... Als je één goed seizoen speelt gaat iedereen weg, dan ga je voor de centjes. Ik zou het goed vinden als zo'n jongen hier nog meer gaat rijpen. Nog twee, drie jaartjes."

Sneijder benadrukt dat Simons nog vijftien jaar kan voetballen. "Hij komt al van Paris Saint-Germain, waar hij op de bank zat, af. Gaat hij terug? En dan? Dan gaat die weer netjes op de bank zitten." Fred Rutten, interim-trainer van PSV, zei onlangs dat Simons in diens hoofd al 28 is. "Hij kan in zijn hoofd wel 35 zijn, je moet een stukje ervaring meenemen. Dat heeft hij niet", aldus Sneijder.

De voormalig middenvelder denkt wel dat Simons ver genoeg is om in een topcompetitie een basisplek af te dwingen. Maar: "Als er een mindere periode komt, raakt hij op de bank en is het 'dag Xavi Simons'. Je komt bij een topclub anders binnen als je een paar jaar ervaring hebt, op Champions League-niveau hebt gespeeld en een volwaardig speler van het Nederlands elftal bent." 

Dat Simons, samen met FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas, topscorer van de Eredivisie is geworden, maakt volgens Sneijder weinig uit voor grote clubs in het buitenland. "Er is niet één speler van FC Barcelona of Real Madrid die weet wie er in de Nederlandse competitie topscorer is. Dat stelt geen fluit voor."