Steun voor Van der Sar: 'Je kunt niet alleen hem de schuld geven'

Steun voor Van der Sar: 'Je kunt niet alleen hem de schuld geven'

30-05-2023 14:53 Laatste update: 17:37
45

De supportersvereniging van Ajax is Edwin van der Sar dankbaar. De 52-jarige oud-doelman kondigde eerder op de dinsdag aan te stoppen als algemeen directeur bij de Amsterdammers.

Van der Sar blijft voor de supportersvereniging een clubicoon. "Eerst als doelman en ook als algemeen directeur heeft hij het jarenlang geweldig gedaan", zegt directeur Fabian Nagtzaam, opgetekend door het Algemeen Dagblad. "Daar zijn we hem heel erg dankbaar voor. Hij had altijd oog voor onze fans. Dat kan ik alleen maar onderschrijven. Ik heb hem anderhalve week geleden nog gesproken. Toen was hij nog strijdbaar. Dus het verrast me wel. Maar de kogel is dus toch door de kerk nu. Er is heel veel gebeurd dit jaar ook. En zeker op zijn positie krijg je dan heel veel over je heen. Maar ik ben hem dankbaar voor heel mooie jaren."

Het afgelopen seizoen van Ajax was zeer teleurstellend. "Maar daar kun je niet alleen Van der Sar de schuld van geven", meent Nagtzaam. "Goed, hij is directeur en verantwoordelijk. Maar de directie bestaat uit een heel team. Ik hoop dat Ajax en goede opvolger vindt. Het is goed om te horen dat ze op zoek gaan naar een echte clubman. Dat doet me goed. Van der Sar werkte ook volgens de principes van Cruijff. Nu hoor ik de naam van Jordi Cruijff veel vallen. We wachten af. Wat ze ook beslissen, als het maar goed is voor Ajax."