Van der Sar onthult hoogte- en dieptepunten bij Ajax: 'Dat doet toch pijn'

Van der Sar onthult hoogte- en dieptepunten bij Ajax: 'Dat doet toch pijn'

30-05-2023 18:17 Laatste update: 18:32
87

Edwin van der Sar heeft in een afscheidsvideo gereageerd op zijn vertrek bij Ajax. De oud-speler die dinsdag opstapte als algemeen directeur van de Amsterdammers, is vooral blij als hij terugkijkt op zijn tijd bij de club. Maar ook de mindere kanten laat hij niet onderbelicht in gesprek met AjaxTV.

"Ik ben dankbaar dat ik dit elf jaar heb mogen doen bij Ajax", luidt de eerste reactie van Van der Sar. "Ik kijk er echt met heel veel plezier op terug. Ik ben gewoon klaar. Je bent continu druk met je telefoon, je hebt afspraken, er zijn dingen die niet lopen, je wordt opgetrommeld voor moeilijke zaken of je moet moeilijke beslissingen nemen. Daar loop je niet voor weg."

Wedden

Meer odds

Voor Van der Sar was de Champions League-campagne van 2018-2019 zijn hoogtepunt. "Toen zijn we op een andere manier gaan kijken hoe we Ajax Champions League-waardig konden maken. Daar hoorde een andere begroting bij. Door anders te begroten, hebben we jarenlang voordeel gehad om de naam en faam te krijgen die Ajax hoort te hebben."

Het dieptepunt van de 52-jarige bestuurder waren zijn laatste dagen bij de club. "Ik heb een hoop meegemaakt. Mooie dingen en minder mooie zaken. Afgelopen dagen is dat tot een dieptepunt gekomen. Het liefst neem je afscheid met een kampioensschaal, maar dit jaar is niet geworden wat we hadden voorzien, gehoopt en hadden verwacht. Dat doet pijn, niet alleen bij mij."