Voormalig Ajax-teammanager: 'Vertrek Van der Sar is een wijze beslissing denk ik'

Voormalig Ajax-teammanager: 'Vertrek Van der Sar is een wijze beslissing denk ik'

30-05-2023 21:29 Laatste update: 21:53
41

David Endt vindt de keuze van Edwin van der Sar om te stoppen als algemeen directeur van Ajax een verstandige. De oud-keeper maakte dinsdag bekend te vertrekken bij de Amsterdamse club, die hij tien jaar diende. 

"Het is geen hele grote verrassing", aldus Endt voor de camera van ESPN. De voormalig teammanager van Ajax zag dat de situatie haast onhoudbaar werd. "De druk werd groter en vergeet niet: Edwin heeft daar ruim tien jaar gezeten. Tien jaar Ajax zijn meer dan tropenjaren. Er zijn in die tien jaar dingen goed gegaan, maar ook dingen aanwijsbaar slecht gegaan. Het heeft gezorgd voor druk en in de laatste periode was het rommelig bij de club. Een gebrek aan duidelijkheid deed zich voelen."

De keuze van Van der Sar om op te stappen beschouwt Endt dan ook als een logische. "Ik denk dat het een wijze beslissing is. Het is natuurlijk veel beter wanneer je zelf beslist om weg te gaan dan wanneer een raad van commissarissen tot de conclusie komt dat het beter is voor hem om op te stappen. Hij heeft de eer aan zichzelf gehouden, en het is nu aan Ajax om een goede nieuwe en daadkrachtige algemeen directeur te vinden."

Van der Sar had bij Ajax nog een contract tot 2025. Pier Eringa, voorzitter van de raad van commissarissen, probeerde hem om die reden nog te behouden voor de club. "We waren niet voornemens dat, op basis van één tegenvallend seizoen, stop te zetten", zo liet hij eerder weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.