VVV-Venlo en Almere City in evenwicht: eerste halve finale-duel blijft onbeslist

30-05-2023 21:59
38

VVV-Venlo en Almere City hebben dinsdagavond het eerste halve finale-duel in de play-offs om promotie naar de Eredivisie met 1-1 gelijkgespeeld. Na een vermakelijke eerste helft, waarin de doelpunten vielen, bleken beide ploegen niet meer in staat om door te drukken.

VVV, dat in de vorige ronde over twee duels te sterk was voor Willem ll, begon uitstekend in De Koel. Al na zeven minuten was het raak. Mitchell van Rooijen scoorde met een van richting veranderd schot en liet Almere-doelman Nordin Bakker volstrekt kansloos. De voorsprong was terecht, want de bezoekers uit Flevoland hadden weinig in te brengen in de openingsfase.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam de ploeg van trainer Alex Pastoor beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 1-1 van Anthony Limbombe. De vleugelaanvaller had daarbij, net als bij de openingstreffer van Van Rooijen, het nodige geluk.

De tweede helft was minder vermakelijk. VVV ging nog wel op zoek naar de 2-1, maar wist niet toe te slaan. Rick Ketting kreeg nog een grote kans, maar hij kopte naast. Almere, dat in de tweede helft nauwelijks gevaar wist te stichten, eindigde het duel nog met een man minder. Danny Post kreeg rood na ingrijpen van de VAR en droop af tegen de ploeg die hij tussen 2013 en 2021 diende.

Komende zaterdag is de return in Almere. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de finale om promotie naar de Eredivisie. Daarin is of NAC Breda of FC Emmen de tegenstander.