City sleept nieuwe prijs in de wacht: Guardiola PL-Manager van het Jaar

City sleept nieuwe prijs in de wacht: Guardiola PL-Manager van het Jaar

30-05-2023 23:55
53

Pep Guardiola is dinsdagavond voor de vierde keer uitgeroepen tot Manager van het Jaar in de Premier League. De Spanjaard, die een topseizoen beleeft met Manchester City, troefde daarmee vijf andere managers af.

Twee weken terug werden de nominaties voor de prestigieuze prijs bekendgemaakt. Mikel Arteta (Arsenal), Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Unai Emery (Aston Villa), Eddie Howe (Newcastle United), Marco Silva (Fulham) en Guardiola maakten kans. 

Dat laatstgenoemde uiteindelijk de prijs in de wacht sleepte, komt niet als een verrassing. City werd op 20 mei kampioen van Engeland en speelt dit seizoen nog een FA Cup-finale én een Champions league-finale tegen Internazionale. Guardiola moet nu alleen nog Manchester United-legende Sir Alex Ferguson voor zich dulden. Hij won de prijs liefst elf keer. 

Komende zaterdag om 16.00 uur moeten Guardiola en zijn spelers waar aan de bak. Dan is de aftrap van de kraker tegen United, die volgens Engelse traditie wordt op afgewerkt op Wembley.