Van den Boomen mist Champions League met Ajax: 'Hield ik rekening mee'

Van den Boomen mist Champions League met Ajax: 'Hield ik rekening mee'

31-05-2023 08:55 Laatste update: 14:18
73

Branco van den Boomen had al wel rekening gehouden met het feit dat hij komend seizoen geen Champions League zal spelen met Ajax. Dat vertelt de middenvelder in De Telegraaf. De middenvelder zag desondanks alle reden om naar Amsterdam te trekken.

"Ajax zat sowieso in een moeilijke fase en heeft het lastig gehad", constateert Van den Boomen. "Ik had er al rekening mee gehouden dat we de Champions League zouden missen, want het eerste gesprek was elf dagen geleden en toen stond Ajax er al niet goed voor. Ik heb voor vier jaar getekend, dus ik ga ervan uit dat ik één seizoen geen en drie seizoenen wél Champions League-voetbal heb."

Voor Van den Boomen is het missen van het miljardenbal ook geen enorme ramp voor de Amsterdammers. "In dit geval heeft elk nadeel zijn voordeel. Als club en als team krijgen we de kans ons te revancheren en iedereen is erop gebrand iets recht te zetten." Van den Boomen sluit vanaf komend seizoen aan bij de Amsterdammers. Hij kwam transfervrij over van Toulouse en is daarmee de eerste aankoop van Sven Mislintat.