FC Twente onderzoekt vermeend racisme richting Ajax-spits Brobbey

FC Twente onderzoekt vermeend racisme richting Ajax-spits Brobbey

31-05-2023 11:27
198

FC Twente is bezig met een onderzoek om te achterhalen of Brian Brobbey zondag na afloop van het duel met Ajax racistisch is bejegend. De club analyseert momenteel videobeelden en verwacht komende donderdag te kunnen laten weten of er een mogelijke dader is geïdentificeerd. 

Zodra dat gebeurd is, wil een woordvoerder van de club ingaan op eventuele maatregelen tegen het vermeende wangedrag. Ajax-speler Steven Berghuis sloeg na de wedstrijd rondom de spelersbus een FC Twente-fan. Racistische uitlatingen jegens Brobbey zouden daar de aanleiding voor hebben gevormd. 

Berghuis bood uiteindelijk openlijk zijn excuses aan en werd beboet door Ajax. De politie-eenheden van Amsterdam en Oost-Nederland kunnen niet zeggen of er aangiftes liggen tegen Berghuis en/of de supporter in kwestie. De politie doet nooit uitspraken over individuele gevallen, laat een woordvoerder van de politie Oost-Nederland weten. "Het kan ook zijn dat die persoon helemaal niet in deze regio woont", zo tekent De Telegraaf op. 

De KNVB weet niet of het als voetbalbond kan optreden tegen Berghuis voor zijn wangedrag. "Het is buiten het stadion gebeurd, maar het gaat dan wel weer over voetbal", aldus een woordvoerder, die aangeeft dat de kwestie momenteel onderwerp van gesprek is binnen de bond. Volgende week wordt er meer duidelijkheid verwacht.