'Teleurstelling dreigt voor Wijnaldum in aanloop naar EL-finale tegen Sevilla'

'Teleurstelling dreigt voor Wijnaldum in aanloop naar EL-finale tegen Sevilla'

31-05-2023 11:55 Laatste update: 14:31
29

La Gazzetta dello Sport verwacht dat Georginio Wijnaldum woensdagavond op de reservebank begint als AS Roma het in de Europa League-finale opneemt tegen Sevilla. De middenvelder stond in aanloop naar het affiche nog wel de pers te woord namens de Giallorossi

Mocht Wijnaldum, die ook in de halve finale-duels met Bayer Leverkusen als wisselspeler begon, niet starten tegen Sevilla, dan zal dat voor hem voelen als een grote teleurstelling. De Nederlander blikte eerder in gesprek met Tuttomercatoweb nog vooruit op de finale. "Dat de finale eindelijk voor de deur staat, is fijn. Het wordt zeker mooi. Elke dag train je voor dit soort avonden. Ik ga er gewoon van proberen te genieten."

Mocht trainer José Mourinho alsnog voor Wijnaldum kiezen, dan beschikt de Portugees wel over iemand met veel finale-ervaring. De Oranje-international speelde met Liverpool in zowel 2018 als 2019 de Champions League-finale. Hij weet welke druk komt kijken bij een dergelijk duel. "Als je nog jong bent, voel je die druk eigenlijk helemaal niet. Je denkt er niet over na, bent vrijer in je hoofd. Als je ervaring krijgt, wordt het serieuzer. Je voelt de verwachtingen en je voorbereiding is anders. Alleen is er een ding hetzelfde: ik haal er hetzelfde plezier uit."

De aftrap tussen Sevilla en Roma is woensdagavond om 21.00 uur. De wedstrijd wordt gespeeld in de Puskás Aréna, in Budapest.