Deense bond gevleid door vermeende Ajax-interesse in Hjulmand: 'Dik verdiend'

Deense bond gevleid door vermeende Ajax-interesse in Hjulmand: 'Dik verdiend'

31-05-2023 12:15
62

Peter Møller, de directeur van de Deense voetbalbond, heeft gereageerd op de vermeende interesse van Ajax in bondscoach Kasper Hjulmand. Møller vindt het dik verdiend dat de 51-jarige oefenmeester in verband wordt gebracht met een overstap naar Amsterdam, maar wijst op zijn nog lopende contract. 

De Telegraaf maakte dinsdag bekend dat Ajax naar alle waarschijnlijkheid niet doorgaat met John Heitinga als hoofdtrainer. In de zoektocht naar een nieuwe trainer zou de club momenteel zowel Kjetil Knutsen (Bodø/Glimt) als Kasper Hjlumand in de gaten houden. 

"Het is dik verdiend dat Kasper volgens de Nederlandse media in trek is bij Ajax", aldus Møller in gesprek met het Deense medium Tipsbladet. "Wij hebben echter een overeenkomst met Hjulmand om het ons met het nationale team te kwalificeren voor een nieuwe eindronde. Daar richten wij ons nu op."

Hjulmand heeft bij de Deense bond nog een contract voor dertien maanden. Tot na de EK-finale in Duitsland van 2024. Op het EK van 2021 haalde hij met Denemarken de halve finale. Het afgelopen WK in Qatar zat er voor het land al na de groepsfase op.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!