Van den Boomen maakt indruk: 'In zelfvertrouwen en techniek typische Ajax-speler'

Van den Boomen maakt indruk: 'In zelfvertrouwen en techniek typische Ajax-speler'

31-05-2023 12:47 Laatste update: 14:31
49

Thijs Dallinga denkt dat Ajax een goede slag heeft geslagen met het aantrekken van Branco van den Boomen. De spits is onder de indruk van de wijze waarop de kersverse Ajax-aanwinst in staat is om zijn medespelers vrij te spelen. 

Ajax maakte de komst van Van den Boomen dinsdag wereldkundig. De 27-jarige middenvelder, die al in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club speelde, kwam transfervrij over van Toulouse, waar hij de afgelopen maanden samen met landgenoten Stijn Spierings en Dallinga hoge ogen gooide. 

Laatstgenoemde is vol lof over Van den Boomen. "In zijn zelfvertrouwen en techniek is hij een typische Ajax-speler", aldus de oud-spits van Excelsior in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het is voor aanvallers heerlijk om zo’n speler onder je te hebben. Voor alle teamgenoten is het een genot om met Branco te spelen. Het maakt niet uit van waar, maar hij kan vanuit elke hoek en stand iemand perfect bedienen, ook omdat hij altijd een paar stappen vooruit denkt."

Van den Boomen tekende bij Ajax een contract tot medio 2027. "Ik zie Branco ook bij Ajax slagen en er lang blijven. Een speler als hij past perfect in een team dat veel de bal heeft op de helft van de tegenstander", vervolgt Dallinga. "Daar hebben we het ook een beetje over gehad. Hij zei dat hij alleen voor dit soort clubs wilde terugkeren naar Nederland. Ik denk dat hij dit zwaar heeft verdiend en dat ook zal laten zien bij Ajax."

Lengte
Dallinga denkt ook dat Ajax profijt zal hebben van de lengte van Van den Boomen, die de 1,88m aantikt. "Wij hebben weinig kopgoals tegen gekregen. Bij ons staat Branco ongeveer bij de eerste paal. Dan zie je dat lengte al een hoop scheelt."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!