Vermeulen komt met bijzonder Jong Oranje-verhaal: 'Van de Looi hierin een ijskast'

Vermeulen komt met bijzonder Jong Oranje-verhaal: 'Van de Looi hierin een ijskast'

31-05-2023 15:48
68

Mitchel Bakker gaat om een opmerkelijke reden niet naar het EK met Jong Oranje, weet Arno Vermeulen. De linksback zou zich te vroeg hebben afgemeld, waarna hij niet meer in genade werd aangenomen door bondscoach Erwin van de Looi.

Samen met teamgenoot Jeremie Frimpong, die heeft bedankt voor de uitnodiging, is Bakker één van de opvallende afwezigen in de EK-selectie van Jong Oranje. Vermeulen weet daar meer over. "Dat is eigenlijk een best gek verhaal", begint hij bij Voetbalpraat op ESPN. "Bakker zit altijd bij Jong Oranje en keek naar het schema van het EK. Als Jong Oranje de finale zou halen, wat zomaar zou kunnen, zou hij vier dagen later weer moeten beginnen bij Bayer Leverkusen. Daar schrok hij van, omdat hij per se een goede start wil maken in Duitsland."

Wedden

Meer odds

"Maar hij heeft eigenlijk te vlot afgezegd", gaat Vermeulen verder. "Want daarna is hij met mensen gaan praten, die zeiden: wat doe je nu? Toen hebben ze met Leverkusen gesproken, die zeiden: in deze situatie kun je wel een week later beginnen. Bakker dacht dat dit zijn redding was, waarna hij Van de Looi een bericht stuurde: sorry, ik wil heel graag mee naar het EK. Daarna heeft Van de Looi via een mailtje laten weten dat hij niet meegaat, omdat hij Bakker er qua motivatie niet bij vindt passen."

De chef voetbal van de NOS vindt dat Van de Looi wel erg streng is geweest voor de linkspoot, door hem helemaal niet meer op te roepen. "Bakker heeft een fout gemaakt, maar is wel teleurgesteld dat hij niet naar het EK kan. Hij had dit anders moeten doen, maar natuurlijk vind ik Van de Looi hierin wel een ijskast."