'Tottenham richt pijlen volledig op nieuwe topkandidaat na afzegging van Slot'

'Tottenham richt pijlen volledig op nieuwe topkandidaat na afzegging van Slot'

31-05-2023 17:55 Laatste update: 17:56
17

Tottenham Hotspur heeft een nieuwe topkandidaat voor de managersvacature gevonden, nu Arne Slot niet naar Londen komt. Volgens Sky Sports ligt Celtic-manager Ange Postecoglou op pole position.

Even leek Slot dicht bij een move naar Tottenham te zijn, maar uiteindelijk verlengde hij zijn contract bij Feyenoord. Spurs moest daardoor op zoek naar een andere kandidaat. Eerder werd al duidelijk dat Postecoglou samen met Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion) en Marco Silva (Fulham) op de shortlist stond, nu meldt Sky dat de manager van Celtic de topkandidaat is.

De Australische oefenmeester staat nu twee jaar aan het roer bij Celtic, waarmee hij veel sportieve successen kende. Hij won hij al twee keer de landstitel en twee keer de League Cup. De Schotse treble kan komend weekend een feit worden voor Postecoglou, als hij met Celtic de finale van de Schotse beker wint van Inverness CT.

Postecoglou heeft ook een verleden als trainer in zijn thuisland, waar hij bondscoach was en bij meerdere clubs voor de groep stond. Tottenham is al een aantal weken op zoek naar een nieuwe manager. Eerder dit seizoen werd Antonio Conte ontslagen, terwijl interim-manager Christian Stellini niet veel later ook de laan uit werd gestuurd.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!