'Ajax-kandidaat' reageert: 'Kreeg allemaal berichten op mijn telefoon'

'Ajax-kandidaat' reageert: 'Kreeg allemaal berichten op mijn telefoon'

31 mei - 19:18
31

Kjetil Knutsen heeft gereageerd op de berichtgeving dat hij één van de kandidaten is om de nieuwe trainer van Ajax te worden. De 54-jarige Noor laat zich niet van de wijs brengen, zo benadrukt hij.

De Telegraaf meldde dinsdag dat Knutsen in beeld is in de Johan Cruijff Arena, net als de Deense bondscoach Kasper Hjulmand. De Noorse verslaggever Arilas Ould-Saada van TV2 schreef daarna dat de FK Bodø/Glimt-coach in de laatste twee weken meermaals ter sprake is gekomen binnen de top van Ajax. De Amsterdammers namen echter nog geen contact op.

Knutsen blijft rustig onder de vermeende interesse. "Ik probeerde verwoed een boek te lezen, maar er begonnen berichten binnen te stromen op mijn telefoon", zegt hij tegen Avisa Nordland. "Toen besefte ik dat er iets aan de hand was, zonder dat ik er zoveel mee deed. Je kent mij, ik ben waarschijnlijk degene die er het minste last van heeft", doelt hij op alle geruchten.

Knutsen staat sinds 2018 aan het roer bij Bodø/Glimt, dat zich onder zijn leiding ontwikkelde tot een topclub in eigen land. De laatste vier jaar eindigde de club respectievelijk als tweede, eerste, eerste en tweede in de Eliteserien. Met zijn aanvallende speelwijze verwierf hij ook de nodige faam in Europa, onder meer door een 6-1 zege op AS Roma in 2021.