'Manchester City is concreet en wil middenvelder overnemen van Chelsea'

'Manchester City is concreet en wil middenvelder overnemen van Chelsea'

31 mei - 19:46
25

Manchester City maakt serieus werk van de komst van Mateo Kovacic in de zomer. De 29-jarige Kroaat moet het middenveld van The Citizens versterken, melden The Athletic en Fabrizio Romano.

Volgens de transferexpert voert Manchester City inmiddels concrete gesprekken over een transfer van Kovacic. Het eerste contact met het kamp van de Kroaat over de persoonlijke voorwaarden verloopt zeer positief. De Premier League-kampioen moet nog wel om tafel met rivaal Chelsea, maar The Blues willen het middenveld hervormen onder de nieuwe manager Mauricio Pochettino en staan open voor een deal. Het contract van Kovacic loopt volgend jaar af.

Kovacic kwam in 2019 voor 45 miljoen euro over van Real Madrid. De controleur was dit seizoen echter geen vaste waarde. Hij speelde 37 officiële duels, waarin hij twee keer scoorde en twee assists gaf. Bij Manchester City moet hij spelers als Rodri, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva en Ilkay Gündogan van concurrentie voorzien. Die laatste loopt wel uit zijn contract, maar hij kan verlengen in het Etihad Stadium.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s