Ex-Ajax-coach Olsen positief over geruchten: 'Door prestaties en kijk op voetbal'

Ex-Ajax-coach Olsen positief over geruchten: 'Door prestaties en kijk op voetbal'

31 mei - 20:14 Laatste update: 1 juni - 07:12
38

Morten Olsen vindt het niet gek dat Kasper Hjulmand in verband wordt gebracht met Ajax. De voormalig oefenmeester van de Amsterdammers denkt dat zijn landgenoot uitstekend zou passen bij de Nederlandse topclub.

Olsen stond tussen 1997 en 1998 aan het roer bij Ajax. "Het is een club met een bepaalde filosofie over het spel, die onderweg natuurlijk wel verandert. Maar ze zoeken coaches die net zo over het spel denken. Het gaat om dominant zijn en op die manier kampioenschappen en wedstrijden winnen", zegt hij tegen Tipsbladet. "Er zitten elke wedstrijd ruim 50.000 fans, die niet alleen verwachten dat er gewonnen wordt, maar ook de manier waarop belangrijk vinden."

"Het maakt het werk er niet gemakkelijker op, maar als je net zo over voetbal denkt is het een fantastische plek omdat je dat zelf ook al eist. Tegelijkertijd is het dus ook een moeilijke plek, omdat het geëist wordt", vervolgt Olsen, die denkt dat Hjulmand goed in het Amsterdamse pulletje past. "Het is iets dat ik bij Kasper zie. Daarom ligt het voor de hand dat als ze op zoek zijn naar een nieuwe trainer, de naam van Kasper er tussen zit. Door zijn prestaties, maar ook door zijn kijk op voetbal."

Hjulmand staat momenteel nog aan het roer bij het nationale team van Denemarken, waar hij een doorlopend contract heeft. Bondsvoorzitter Peter Møller noemde het 'dikverdiend' dat de 51-jarige coach in beeld is bij Ajax. Happig om mee te werken aan een overstap zijn de Denen echter niet. Naast Hjulmand wordt ook de Noor Kjetil Knutsen in verband gebracht met de Amsterdammers.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s