FC Emmen laat teugels vieren en geeft NAC Breda toch nog hoop in play-offs

31-05-2023 20:43 Laatste update: 21:49
71

FC Emmen is voortvarend begonnen aan de nacompetitie. De ploeg van coach Dick Lukkien boekte in de strijd om handhaving in de Eredivisie een 1-2 zege op bezoek bij NAC Breda. De score had echter beter kunnen uitvallen voor de bezoekers.

Als nummer zestien van de Eredivisie moest Emmen in de tweede ronde voor het eerst aan de bak. NAC rekende in de vorige ronde overtuigend af met MVV, maar Emmen bleek al snel andere koek. De Drentse formatie nam meteen het heft in handen en was via Jari Vlak dicht bij de openingstreffer. Hij stuitte van dichtbij op keeper Pepijn van de Merbel, de vervanger van de geschorste Roy Kortsmit. Na 24 minuten was het alsnog raak. Na een fraai uitgespeelde aanval schoot Lorenzo Burnet raak.

NAC kon daar weinig tegenover stellen en kreeg nog voor rust de 0-2 om de oren. Van de Merbel zat mis, waardoor Ole Romeny raak kopte uit een vrije trap van Mark Diemers. Met Velanas en Herrmann als invaller probeerde de thuisploeg na rust uit een ander vaatje te tappen. Het resulteerde in wat kleine mogelijkheden, maar Emmen-doelman Micky van der Hart hoefde aanvankelijk niet in actie te komen.

Hoewel Richairo Zivkovic nog een goede kans om zeep hielp, was Emmen minder dominant in de tweede helft. Het resulteerde diep in blessuretijd nog van de aansluitingstreffer van Aimé Omgba. Zijn schot van afstand vloog heerlijk binnen. Daardoor zal NAC zich toch niet helemaal kansloos wanen voor de return aan De Oude Meerdijk op zaterdag.