Groot nieuws uit Madrid: 'Benzema vertrekt na veertien jaar bij Real'

Groot nieuws uit Madrid: 'Benzema vertrekt na veertien jaar bij Real'

31-05-2023 20:51 Laatste update: 21:07
62

Groot nieuws uit Spanje: Karim Benzema staat op het punt om Real Madrid te verlaten. De 35-jarige spits zwicht voor het astronomische aanbod uit Saudi-Arabië, meldt Diario AS.

Volgens de Spaanse sportkrant moet Benzema de Koninklijke nog inlichten over zijn besluit, maar is hij bijna rond met Al Ittihad. Voor de Fransman ligt een contract voor twee seizoenen klaar, ter waarde van ruim honderd miljoen euro per jaar belastingvrij. Hij had woensdagmiddag een ontmoeting met zijn zaakwaarnemer op trainingscomplex Valdebas, waar de knoop lijkt te zijn doorgehakt.

Benzema won al advies in bij voormalig ploeggenoot en goede vriend Cristiano Ronaldo over het leven in Saudi-Arabië. De Portugese ster legde het met Al Nassr af tegen Al Ittihad in de titelstrijd. Bij die laatste club staat de Portugese trainer Nuno Espirito Santo aan het roer. 

Voor Benzema lijkt een einde te komen aan veertien jaar Real Madrid. Hij speelde 647 wedstrijden voor de Spaanse grootmacht, waarin hij 353 keer scoorde en 165 assists gaf. De aanvaller won met Real onder meer vijf keer de Champions League en vier keer La Liga.

Transferexpert Fabrizio Romano houdt nog wel een slag om de arm. Hij verwacht dat Benzema spoedig zijn besluit bekend maakt.