'Hendriks wil Van der Sar dolgraag opvolgen, Geelen stelt voorwaarde'

'Hendriks wil Van der Sar dolgraag opvolgen, Geelen stelt voorwaarde'

31-05-2023 23:20
90

Menno Geelen en Maurits Hendriks hebben intern bij Ajax aangegeven dat ze Edwin van der Sar willen opvolgen als algemeen directeur. Dat meldt Chris Woerts woensdagavond bij Vandaag Inside.

"Maurits Hendriks loopt warm in de gang. Hij wil het zó dolgraag worden", vertelt Woerts over de huidig Chief Sports Officer van de Amsterdammers. "Hij heeft geen draagvlak binnen de organisatie, hij is niet populair op de werkvloer... Maar hij heeft tegen de commissarissen gezegd: Ik wil het doen." 

De voormalig technisch directeur van NOC*NSF ging pas in september bij Ajax aan de slag. De Telegraaf schreef eerder al dat hij op de baan van Van der Sar zou azen. Volgens Woerts lijkt Hendriks desondanks weinig hoop te hoeven koesteren. De sportmarketeer dicht Geelen meer kansen toe. "Menno Geelen, de huidige commercieel directeur, heeft ook gezegd: Ik wil het wel doen, maar ik wil het niet alleen doen. Ik wil het doen met een Ajax-man in hart en nieren, een oud-speler. Dat kan bijvoorbeeld Jordi Cruijff zijn, dat kan Demy de Zeeuw zijn."

Woerts denkt dat zo'n combinatie succesvol kan zijn voor Ajax. "Dan heb je toch een boegbeeld, een man met Ajax-DNA en Menno is strategisch goed." Wat dat betreft is Cruijff de droomkandidaat, stelt de sportmarketeer. "Ik denk dat de combinatie van een oud-speler met de huidige commercieel directeur een sterkere combinatie is dan dat je Maurits Hendriks daar neerzet zonder Ajax-DNA."