Álvarez wil nieuwe uitdaging aangaan: 'Mijn missie is hier bijna voltooid'

Álvarez wil nieuwe uitdaging aangaan: 'Mijn missie is hier bijna voltooid'

01-06-2023 07:27 Laatste update: 07:40
113

De kans is groot dat Edson Álvarez afgelopen zondag zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. De 25-jarige middenvelder annex verdediger erkent toe te zijn aan een nieuwe stap, maar niet zonder zijn grote liefde voor de Amsterdamse club kenbaar te maken. 

Álvarez blikt in een interview met Voetbal International terug op het teleurstellende seizoen voor Ajax, en gaat ook in op zijn toekomst. Hij geeft toe dat een vertrek tot de mogelijkheden behoort. "Die kans is aanwezig, maar met kansen in het voetbal kan het alle kanten op gaan. Helemaal met transfers telt uiteindelijk alleen de handtekening. Alles wat vooraf plaatsvindt is leuk en aardig, helemaal met geruchten, maar zolang een transfer niet rond is, heeft het niet zo veel zin om te speculeren. Dat heb ik vorig jaar ook wel ervaren, toen Chelsea heel concreet was."

Borussia Dortmund is momenteel het meest concreet voor Álvarez. Een overstap naar de Bundesliga is naar verluidt zo goed als rond. "Ik lees en hoor vanuit de media ook over de interesse, en natuurlijk ga ik niet liegen dat het altijd mooi is als je in verband wordt gebracht met grote clubs. Maar Ajax is voor mij ook een grote club, dus ik zal altijd vol respect met alles en iedereen hier in Amsterdam omgaan. Ik ben iedereen enorm dankbaar voor alles. En wat de toekomst brengt, zullen we gaan zien."

De 62-voudig international beaamt dat het na vier jaar bij Ajax misschien het juiste moment is voor een nieuwe stap. "Ja, dat denk ik wel. Nogmaals, zonder Ajax tekort te doen, maar mijn missie hier is bijna voltooid. Ik heb het hier in de afgelopen vier jaar heel fijn gehad, en nog altijd voelt de club als thuis. Maar iedereen zal ook begrijpen dat ik hier veel heb bereikt. Ik heb met Ajax veel prijzen gewonnen, heb mezelf kunnen ontwikkelen, als speler en als mens, en veel uitdagingen overwonnen. Als topsporter voelt het goed om op een gegeven moment weer voor een nieuwe uitdaging te gaan, in een andere omgeving, andere competitie."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!