Gudelj na EL-winst Sevilla: Als je zo’n wedstrijd wint, vergeet je alle pijn'

Gudelj na EL-winst Sevilla: Als je zo’n wedstrijd wint, vergeet je alle pijn'

01-06-2023 08:42 Laatste update: 08:47
7

Nemanja Gudelj is alle pijntjes even vergeten na het winnen van de Europa League met Sevilla. De oud-speler van AZ en Ajax kreeg twee flinke tikken te verwerken, maar na afloop heerst alleen maar blijdschap. 

Sevilla trok woensdagavond in Budapest na 120 slopende minuten en een strafschoppenreeks aan het langste eind tegen AS Roma. Gudelj moest vlak voor het einde geblesseerd afhaken en leek daarbij veel pijn te hebben. "Als je zo’n wedstrijd wint, vergeet je alle pijn die je hebt. In de eerste helft kreeg ik een beuk op mijn hoofd en in de tweede helft een op mijn knie", vertelt hij voor de camera van ESPN

De winst voor Sevilla is bijzonder, aangezien de Spaanse club begin dit seizoen helemaal niet goed draaide. "Uiteindelijk ben ik trots op dit team na zo’n moeilijk seizoen en zo’n moeilijk begin. Deze winst voelt heel speciaal. Het heeft een bepaald sprankeltje extra, zeker met ons publiek en na zo’n seizoen, waarin heel weinig mensen dit hadden verwacht."

De 31-jarige Gudelj was dit seizoen een belangrijke schakel bij Sevilla, waarvoor hij 33 competitieduels speelde. Daarin was de middenvelder annex verdediger goed voor drie doelpunten en één assist.