Perez wijst naar Ajax-PSV: 'Dit is toch krankzinnig? Geen promotie voor voetbal'

Perez wijst naar Ajax-PSV: 'Dit is toch krankzinnig? Geen promotie voor voetbal'

01-06-2023 10:32
37

Kenneth Perez heeft zich flink geërgerd tijdens de Europa League-finale tussen Sevilla en AS Roma. De eindstrijd, die na strafschoppen werd gewonnen door de Andalusiërs, stond bol van opstootjes en overtredingen. 

Arbiter Anthony Taylor deelde in totaal twaalf gele kaarten uit. Inclusief verlenging duurde de finale 146 minuten. De effectieve speeltijd bedroeg slechts 66 minuten. "Wij dachten dat onze eigen bekerfinale irritant was om naar te kijken...", foetert Perez bij ESPN, verwijzend naar het duel tussen Ajax en PSV. "Die gasten die Mourinho als assistent heeft, zijn nog gekker dan hijzelf. Dat is toch krankzinnig?"

Wedden

Meer odds

"Als je voetbalt, doe je soms best wel domme dingen, maar als je dat dan terugkijkt, denk je echt: jemig, gedraag je toch. Dit is toch geen promotie van het voetbal?", vraagt Perez zich af. De Deense analist krijgt bijval van collega Kees Kwakman. "Het was verschrikkelijk. Natuurlijk heb je dit bij AS Roma, maar ook bij Sevilla en al die Spaanse ploegen. Als we dat op zondagavond laat nog weleens kijken, dan is het net zo erg met dat gejank en geschreeuw. Het is vreselijk om naar te kijken. Qua gedrag, maar ook qua voetbal, omdat er gewoon totaal geen tempo in zit."