Ajax verlengt met Huntelaar: voormalig topspits vier jaar langer in Amsterdam

Ajax verlengt met Huntelaar: voormalig topspits vier jaar langer in Amsterdam

01-06-2023 10:36 Laatste update: 10:46
102

Ajax gaat langer door met Klaas-Jan Huntelaar. De voormalig topspits verlengt zijn contract bij de Amsterdammers tot de zomer van 2027. Huntelaar bekleedt bij Ajax de functie van technisch manager.

Het vorige contract van Huntelaar liep volgende maand af. Beide partijen hebben elkaar gevonden in een nieuwe verbintenis met een looptijd van vier jaar. De voormalig Oranje-international is technisch manager en rapporteert aan technisch directeur Sven Mislintat. Sinds maart 2022, vlak na het opstappen van Marc Overmars, maakt Huntelaar deel uit van het technisch management.

Op de clubsite meldt Ajax dat Huntelaar zich vooral zal richten op de doorstroom van Ajax O23-spelers naar de hoofdmacht. Daarnaast gaat hij zich bezighouden met de samenstelling en contracten van de spelers in Ajax O23 en de jeugdopleiding. "Ik vervul deze rol grotendeels alleen, maar ik ga natuurlijk samenwerken met scouting en Sven", aldus Huntelaar. "Het totaalplaatje is heel belangrijk voor mijn ontwikkeling. Daar hebben we veel goede gesprekken over gehad voordat we besloten om mijn contract te verlengen."

Mislintat is blij met de contractverlenging van Huntelaar. "We zijn blij dat Klaas Jan zijn contract heeft verlengd. In zijn rol als technisch manager in brede zin en bij Ajax O23 kan hij zich verder ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax. Ik kijk uit naar een lange en goede samenwerking met hem."