KNVB spreekt schande van incident met Kooij: 'Dit soort acties zijn belachelijk'

KNVB spreekt schande van incident met Kooij: 'Dit soort acties zijn belachelijk'

01-06-2023 12:35 Laatste update: 12:39
101

De KNVB is een onderzoek gestart naar het incident na afloop van het duel in de play-offs om promotie/degradatie tussen NAC Breda en FC Emmen, waarbij de auto van scheidsrechter Joey Kooij werd bekogeld. De bond keurt het voorval ten strengste af. 

Kooij kreeg woensdagavond tijdens NAC - FC Emmen diverse spreekkoren te horen. Na de wedstrijd kreeg hij het aan de stok met een aantal fans van de thuisclub. De scheidsrechter was in zijn auto onderweg naar huis, toen hij midden op de weg uitstapte om verbaal de strijd aan te gaan met de desbetreffende supporters. 

"We zijn op de hoogte van de gebeurtenissen rondom Joey Kooij na afloop van NAC Breda - FC Emmen", laat een woordvoerder van de KNVB weten aan De Telegraaf. "NAC heeft vandaag contact met de politie om uit te zoeken wat er exact is gebeurd, wij hebben contact met Joey. Samen gaan we bekijken hoe we verder met deze situatie omgaan. Blijft onverlet dat dit soort acties belachelijk zijn en wij vinden dat scheidsrechters te allen tijde veilig hun werk moeten kunnen doen."

Een woordvoerder van Politie Zeeland-West-Brabant laat weten dat een persoon die iets heeft gegooid richting de auto van Kooij is aangesproken door aanwezige agenten. "De persoon is niet aangehouden. En er is op dit moment ook geen aangifte gedaan door de scheidsrechter. We zijn nog met alle partijen in gesprek om te kijken of er alsnog een vervolg aan wordt gegeven, bijvoorbeeld in de vorm van een stadionverbod."