Witte rook in Alkmaar: Martens maakt stap en wordt assistent-trainer AZ

Witte rook in Alkmaar: Martens maakt stap en wordt assistent-trainer AZ

01-06-2023 13:20 Laatste update: 13:25
44

Maarten Martens blijft verbonden aan AZ. De oud-speler van de club wordt assistent-trainer van het eerste elftal in de rol van transitiecoach. 

Martens (38) was de afgelopen twee seizoen hoofdtrainer van Jong AZ. Hij was al enige tijd met de club in onderhandeling over een nieuwe functie. Nu is er witte rook. De voormalig middenvelder gaat zich vanuit zijn nieuwe functie bezighouden met de begeleiding van jeugdspelers richting het eerste elftal en A-selectiespelers bij Jong AZ. 

"Ik was inderdaad al langer in gesprek over de rol die ik zou kunnen invullen bij het eerste", vertelt Martens via de officiële clubkanalen. "Het duurde even omdat we met veel belangrijkere dingen bezig waren, zowel bij het eerste elftal als bij Jong AZ. Dat was voor mij het allerbelangrijkste op dat moment."

Martens, die tussen 2006 en 2013 voor AZ uitkwam, gaat dus binnenkort nauw samenwerken met hoofdtrainer Pascal Jansen. "Ik ga zelf veel opsteken van de andere trainers en een meerwaarde proberen te zijn voor hen en de spelersgroep. Ik wil altijd blijven bijleren. Daarnaast zal ik meerdere trainingen uitzetten en een rol vervullen in het analyseren van Europese tegenstanders."

Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ, is blij met de nieuwe rol van Martens. "Maarten is een toegevoegde waarde met al zijn ervaring als speler en trainer. Met die achtergrond kan hij ook van belang zijn voor de individuele coaching van spelers. Hier werd al aandacht aan besteed, maar een extra iemand in de staf is een plus."