'Ben echte verdediger, maar had gevoel dat dat niet werd gewaardeerd in Nederland'

'Ben echte verdediger, maar had gevoel dat dat niet werd gewaardeerd in Nederland'

01-06-2023 14:18
40

Kenny Tete heeft er nog altijd profijt van dat hij de jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen. De rechtsback van Fulham heeft veel geleerd in Amsterdam, terwijl andere spelers ook zien dat hij uit de Ajax-jeugd komt.

Tete was afgelopen seizoen een vaste waarde bij Fulham, dat knap op de tiende plek eindigde. De verdediger denkt nog wel eens terug aan zijn tijd bij Ajax. "Ik heb heel veel geleerd in de Ajax-jeugd", zegt hij tegenover Voetbal International. "Als je de Ajax-opleiding helemaal hebt doorlopen kun je eigenlijk bijna alles. Je hebt dan altijd een basistechniek, dat blijft er altijd in zitten. Jongens zien het ook gewoon, dat ik bij Ajax heb gespeeld."

Via Ajax en Olympique Lyon kwam Tete uiteindelijk bij Fulham terecht. "Als ik terugkijk, vind ik het wel mooi wat ik allemaal heb meegemaakt, met ups en downs. Ik ben een echte verdediger en ik had het gevoel dat dat in Nederland niet altijd werd gewaardeerd. Ik heb in hier (in Engeland, red.) geleerd dat ik bij mezelf moet blijven, doen waar ik goed in ben en niet luisteren naar andere mensen die zeggen wat ik moet doen."