'Transfervrije Asensio krijgt plots prachtige optie, Aston Villa in wachtkamer'

'Transfervrije Asensio krijgt plots prachtige optie, Aston Villa in wachtkamer'

01-06-2023 14:36 Laatste update: 14:40
29

Paris Saint-Germain heeft zich geroerd in de strijd om Marco Asensio. De Franse grootmacht heeft de gesprekken met de international opgestart, waardoor Aston Villa in de wachtkamer zit.

Asensio beschikt bij Real Madrid over een aflopend contract, dat naar alle waarschijnlijkheid niet verlengd zal worden. Recent werd al duidelijk dat Aston Villa concreet was voor de buitenspeler annex middenvelder. Nu roert ook PSG zich in de strijd. Volgens het Spaanse AS is Asensio zelfs al heel dicht bij een overstap naar Parijs, maar Fabrizio Romano is minder stellig: volgens de transferexpert is zaakwaarnemer Jorge Mendes nu in gesprek met PSG voor Asensio.

De Franse kampioen zou Asensio een meerjarig contract willen laten ondertekenen. Het eerste aanbod dat Aston Villa neerlegde bij de Spaans international ligt nog steeds op tafel. De Premier League-club is echter in afwachting van het besluit dat Asensio gaat nemen.

Real Madrid pikte Asensio in de zomer van 2015 voor ongeveer vier miljoen op bij RCD Mallorca. De Spanjaard met Nederlandse roots was dit seizoen goed voor negen doelpunten. Zes keer was hij aangever. Met De Koninklijke won hij liefst drie keer de Champions League, drie landstitels en drie keer de Spaanse Super Cup. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!