KNVB denkt nu wel mee met PSV: nieuws over seizoensopener in De Kuip

KNVB denkt nu wel mee met PSV: nieuws over seizoensopener in De Kuip

01-06-2023 16:06
93

Het Johan Cruijff Schaal-duel tussen Feyenoord en PSV wordt eerder gespeeld dan gepland. De KNVB haalt de seizoensopener een paar dagen naar voren om PSV meer rust te gunnen, met het oog op de Champions League-voorrondes.

Kampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV zouden aanvankelijk op zondag 6 augustus afgewerkt worden in De Kuip. Door die datum kan echter een streep: de seizoensopener gaat nu op vrijdag 4 augustus om 20.00 uur gespeeld worden.

Op 8 of 9 augustus speelt PSV namelijk zijn eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League. In het kader van de veranderagenda heeft de KNVB de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd daardoor verplaatst. Met het opstellen van het competitieschema had de bond al rekening gehouden met deze wijziging.

Vorig jaar werd de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet verplaatst, ondanks dat PSV daar wel om vroeg. Toen was het te kort dag. De Eindhovenaren moesten destijds ook acteren in de derde voorronde van de Champions League. Daarin werd AS Monaco uitgeschakeld, maar later verloor PSV zelf over twee wedstrijden van Rangers FC.