AZ verrast, troeft Twente en Go Ahead af en gaat aan de haal met Van Bommel

AZ verrast, troeft Twente en Go Ahead af en gaat aan de haal met Van Bommel

01-06-2023 17:15 Laatste update: 18:47
173

Ruben van Bommel maakt een transfer naar AZ. De Alkmaarders hebben het nieuws bevestigd. Daarmee troeven ze onder meer FC Twente en Go Ahead Eagles, die nadrukkelijke belangstelling hadden, verrassend af.

Van Bommel, de jongste zoon van Royal Antwerp-coach Mark van Bommel, maakte dit seizoen indruk in de Keuken Kampioen Divisie met MVV Maastricht. De buitenspeler onthulde al dat hij sowieso een transfer naar de Eredivisie zou maken, maar de bestemming was nog onbekend. Nu is duidelijk geworden dat Van Bommel tekent in Alkmaar.

De jeugdinternational zet zijn handtekening onder een contract voor vier jaar bij AZ. In principe maakt Van Bommel de overstap transfervrij, omdat hij nog geen contract had bij MVV. De aanvaller was echter langere tijd in onderhandeling met de club en maakte meerdere keren duidelijk dat hij wil dat MVV wat aan hem verdient. Dat zal dan ook tussen beide partijen opgelost worden, zo klinkt het.

Van Bommel was in het verleden actief in de jeugdopleiding van PSV, voordat hij de stap naar MVV maakte. Dit seizoen brak hij door in Maastricht: in totaal was Van Bommel goed voor vijftien goals en vijf assists in 31 Keuken Kampioen Divisie-duels.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!