'Na nederlaag zei ik tegen Daley: we drinken fles wijn op, of je gaat naar bed'

'Na nederlaag zei ik tegen Daley: we drinken fles wijn op, of je gaat naar bed'

01-06-2023 17:36
131

Danny Blind heeft een anekdote gedeeld over de tijd dat hij als bondscoach samenwerkte met zijn zoon Daley Blind. In 2015 leed Oranje op bezoek bij Turkije een nederlaag die voor de familie Blind extra pijnlijk was, waarna Daley op de hotelkamer van zijn vader verscheen.

Door de 3-0 nederlaag die Oranje in het najaar van 2015 leed, ging de ploeg uiteindelijk niet naar het EK. Blind junior vertolkte een negatieve hoofdrol in dat duel. "Na middernacht werd er toen op mijn deur geklopt en stond Daley daar", blikt Blind senior in de podcast Football is Life terug. "Hij wilde min of meer zijn excuses aanbieden voor wat hij en het hele team hadden gepresteerd."

"Toen zei ik: of je komt binnen en we drinken met zijn tweeën een fles wijn op, of je gaat heel snel naar je bed. Dat wilde ik namelijk helemaal niet horen van mijn zoon", gaat Blind verder. "Je bent een team, zo moet je ernaar kijken. Zo zie ik het ook met de mooie momenten. Ik sta er altijd wat objectiever in, denk ik. Volgens mij zou geen enkele Nederlandse speler mij kunnen verwijten dat ik anders naar Daley kijk dan naar een ander. Dan ben je eigenlijk nog objectiever dan objectief."