'Meneer Jans' getipt bij Ajax: 'Leuk, het is wel een blijk van waardering'

'Meneer Jans' getipt bij Ajax: 'Leuk, het is wel een blijk van waardering'

02-06-2023 07:17
75

Ron Jans vindt het mooi dat mensen hem een geschikte kandidaat vinden om trainer van Ajax te worden. Tegelijkertijd blijft de 64-jarige trainer van FC Twente er nuchter onder.

Karim El Ahmadi zei bij ESPN dat hij Jans een geschikte optie vindt voor Ajax. "Nu ga je opeens 'meneer Jans' zeggen als Ajax wordt genoemd", grapt hij zelf bij Vandaag Inside. "Ja, leuk. Maar Ajax heeft zich niet gemeld. Het is wel een blijk van waardering. Tien jaar geleden had ik misschien: Zal het echt gebeuren? Maar dat heb ik nu niet. Het zal hem niet worden, denk ik."

Jans is aan zijn laatste week bezig als trainer van FC Twente, dat donderdag met 1-2 won bij sc Heerenveen in de play-offs. Vooral de goal van Vaclav Cerny kan hem bekoren. "Dat is zo mooi. Je hebt ballen in de kruising, omhalen en dat soort dingen. Maar deze hoort echt in dat rijtje. Misschien is het nog wel mooier. Teamspel op de hoogste snelheid. Het was een soort van driedubbele één-twee en dan rustig afwerken. Het was echt een topgoal."

Net als Jans weet ook de rechtsbuiten de schijnwerpers op zich gericht door zijn goede prestaties. "Ik denk dat hij nu meer rust heeft. Dan kan hij echt geweldig voetballen. Hij kreeg wel een tikje, dus ik hoop dat hij er zondag weer bij is." 

Ook Ramiz Zerrouki kreeg een stevige charge te verwerken. Daar was Jans niet blij mee. "Ik zit hier niet om mensen een rode kaart aan te praten. Maar ik heb het teruggezien en dan vind ik het onbegrijpelijk dat hij niet wordt gegeven. Je brengt je tegenstander echt in gevaar. Maar met dit resultaat vind ik het prima zo", grijnst de oefenmeester.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!