'Olij ranselt elke kans eruit, hij is één van de beste keepers van het land'

'Olij ranselt elke kans eruit, hij is één van de beste keepers van het land'

02-06-2023 07:36
48

Nick Olij verkeerde in bloedvorm bij Sparta in het duel met FC Utrecht in de play-offs. Mede door acht reddingen van de doelman trokken de Rotterdammers een 1-2 zege over de streep in de Domstad. Zijn ploeggenoten zijn lyrisch.

Het 'Olij in Oranje' klonk donderdag vanuit het uitvak. "Ik ben het er helemaal mee eens", lacht Vriends voor de camera van ESPN. "Het is een geweldige keeper voor ons." De verdediger is zwaar onder de indruk van het optreden van de 27-jarige sluitpost. "Elke kans ranselt Nick er uit. Dat komt omdat hij wakker is, scherp is en wat mij betreft een van de beste keepers van dit land is. Hij maakt een sterke en betrouwbare indruk. Hij heeft ons in de eerste fase door de wedstrijd gesleept."

Sparta-coach Maurice Steijn sluit zich aan bij die lofzang. "Nick is het hele seizoen al in supervorm. Ik had het hem gegund om naar Oranje te gaan. Al ben ik er minder mee bezig geweest dan hij. Hij moet het blijven laten zien, dan komt zijn moment snel een keer. Ik denk ook dat hij er niet zal misstaan. Alleen dat is aan de bondscoach. En volgens mij hebben we een hele goede."

Olij vertelt aan VoetbalPrimeur dat hij goed in zijn vel zit, waardoor hij tot deze prestaties kan komen. "Dat is uiteindelijk het belangrijkste. Ik weet dat ik goed kan keepen en dat ik belangrijk kan zijn voor het elftal, maar het gaat erom hoe je lichamelijk en geestelijk bent. Ik zit nu in een fase van mijn leven waarin ik supergelukkig ben met hoe het gaat. Op de club, maar ook thuis."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!