Mislintat: 'Al 11 maanden elk duel aanwezig, geconstateerd waar pijnpunten liggen'

Mislintat: 'Al 11 maanden elk duel aanwezig, geconstateerd waar pijnpunten liggen'

02-06-2023 07:55
281

Sven Mislintat kiest voor een trendbreuk bij Ajax. Waar de tandem Marc Overmars en Erik ten Hag, als directeur voetbalzaken en hoofdtrainer, beiden een vetorecht hadden als het om transfer ging, pakt de Duitser het anders aan. 

De nieuwe trainer zal niet meer in staat zijn om transfers te blokkeren, vertelt Mislintat aan het Algemeen Dagblad. De directeur heeft daar een duidelijke reden voor. "De trainer is er verantwoordelijk voor een zo sterk en fit mogelijk elftal te creëren. Ik ben samen met het hoofd scouting verantwoordelijk voor de transfers. En als we naar de vorige zomer kijken, hebben we een duidelijke reden om het zo te doen."

Ajax beleefde een jaar geleden een bijzonder ongelukkige transferperiode, waarin de zaakwaarnemer van coach Alfred Schreuder, Milos Malenovic, een hoofdrol speelde. Het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar werd veelvuldig bijgestaan door die laatste.

Mislintat zag het misgaan. "Officieel ben ik twaalf dagen bezig, ja. Eerlijk gezegd, ik ben de laatste tien, elf maanden al bij alle wedstrijden aanwezig geweest", onthult hij, geciteerd door Voetbal International. "Ik heb die tijd goed gebruikt om beter inzicht in de club en het eerste elftal te krijgen. Dat heeft me enorm geholpen om te zien waar de pijnpunten zitten. Ik constateerde ook dat er dingen in de zomer niet goed uitgepakt zijn."

"Mijn job heb ik dus zeker niet onderschat", vervolgt Mislintat. "Ik weet dat als een club als Ajax niet succesvol is, dat er dan problemen zijn. De sleutel is om ze dan ook te vinden en op te lossen. Ik heb er veel vertrouwen in dat we het om gaan draaien. Daarvoor werken we in een proces, waarin de principes van de club heel belangrijk zijn. En nee, het draait niet alleen om data."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!